Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Moedermelk gebruik je in eerste instantie om je kind te voeden. Het voor iets anders gebruiken klinkt misschien een beetje gek maar dat is het eigenlijk helemaal niet. We vertellen je graag waarvoor je je moedermelk nog kan gebruiken.

Neusje spoelen

Baby’s en een verstopte neus, het is geen pretje. Niet alleen is het enorm zielig. Je kan eigenlijk weinig tot geen medicatie geven en ook snuiten kunnen ze nog niet. Spoelen met fysiologisch water is vaak de enige oplossing. Denk je! Wist je dat je het neusje ook kan spoelen met een beetje moedermelk. Doe enkele druppels op een schoon lepeltje en zuig het op met bijvoorbeeld een leeg pipetje van het fysiologisch water en druppel vervolgens in het neusje. Moedermelk heeft trouwens ook een ontsmettende werking.

Een badje geven

Heb je teveel melk, twijfel je of de houdbaarheid nog oké is of heb je afgekolfd na enkele wijntjes? Gooi de melk niet te snel weg maar gebruik ze om mee in het badje te doen. Je kan geen betere badmelk voor hun huidje vinden.

Tegen luieruitslag

Moedermelk helpt ook om huidirritatie zoals luieruitslag of eczeem te verzachten. Doe wat moedermelk op de geïrriteerde zone, laat drogen aan de lucht en de uitslag zal snel verminderen.

Bak er pannenkoeken mee

Je kan er ook pannenkoeken mee bakken, echt waar! Meng 100 ml moedermelk, 1 ei (of banaan) en 50 gram bloem. Bakken in de pan en je hebt mama-pannenkoeken. Je kan het trouwens nog meer gebruiken in de keuken in bijvoorbeeld havermout, pudding, taart of zelfs ijsjes. Smakelijk!

Word melkdonor

Heb je overproductie en weet je niet goed wat te doen met al die extra melk, dan kan je overwegen om melkdonor te worden. Er zijn mama’s op zoek naar moedermelk. Bijvoorbeeld mama’s van premature baby’s bij wie de melkproductie nog niet op gang is gekomen. Of misschien wel een vriendin in je directe omgeving. Moedermelk doneren is weinig bekend maar wel het overwegen waard als je veel melk op overschot hebt.  

Vereeuwig je moedermelk in een juweel

Wist je dat je een juweeltje kan laten maken met je moedermelk? Bij Moms & Monkeys kan je terecht voor het maken van jouw moedermelkjuweel op maat. Je stuurt hen dan wat van je moedermelk op en zij verwerken het in een juweel.

WIN je moedermelk juweel t.w.v €150 dankzij Moms & Monkeys

Dankzij Moms & Monkeys mogen we een moedermelk juweel ter waarde van €150 wegschenken onder één van onze lezers. Je kans wagen? Dat is kei eenvoudig:

  • Vertel ons in een reactie op deze blog waarvoor jij je moedermelk al hebt gebruikt of wat je van ons lijstje wel eens zou willen proberen.
  • Delen mag!

Zo zie je maar, moedermelk is meer dan alleen voeding. Het is best multifunctioneel. Dat heeft moeder natuur toch mooi geregeld hé.

© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon